Angelika Klas
 
Ensi tammikuun lopulla, 28.1.2018, järjestettävän perinteisen Viljonpäivän konsertin solistiksi on varmistunut oopperalaulaja, sopraano, Angelika Klas.

Angelika Klas on virossa syntynyt, maailmallakin mainetta niittänyt, suomalainen oopperalaulaja, joka aloitti musiikkialan opinnot Turun konservatoriossa ja opiskeli myöhemmin Sibelius-Akatemiassa, josta valmistui vuonna 2002. Lisäksi Klas on opiskellut stipendiaattina Tanskan kuninkaallisessa konservatoriossa. Hän on laulanut oopperan lisäksi kamarimusiikkia ja musikaaleja sekä esiintynyt muun muassa Kansallisoopperassa ja Savonlinnan oopperajuhlilla. Angelika Klas on myös esiintynyt useilla kansainvälisillä musiikkijuhlilla eri puolilla Eurooppaa.

Viljonpäivän konsertti on Nummelan Killan vuosittain, nyt jo 32. kertaa, järjestettävä konsertti. Konsertin musiikista on alusta lähtien vastannut Nummelan Soittokunta, jonka kapellimestarinsa toimii nyt toista vuottaan Hannu Simoinen. Tulevan tammikuun konsertti järjestetään jälleen perinteisessä paikassaan eli Nummelan lukion auditoriossa. Viime vuonnahan konsertti järjestettiin Luksian tiloissa lukion auditorion ollessa remontissa.

”Viljonpäivän konsertti on meille kiltalaisille yksi vuoden tärkeimpiä tapahtumia ja haluamme ylläpitää sen taiteellista tasoa. Olemme todella iloisia saadessamme Angelika Klasin esiintymään konserttiimme. Angelika Klas on todella vaikuttava ja upeaääninen esiintyjä. Uskomme konsertista tulevan todellisen musiikkielämyksen” toteaa Jarmo Töyräs, joka on Nummelan Killan puolesta tapahtuman päävastuullinen järjestäjä.

Konsertin pääyhteistyökumppanina toimivat Lääkärikeskus Mehiläinen ja LähiTapiola. Konsertin liput tulevat myyntiin marras-joulukuun vaihteessa. ”Nyt olemme myös tehneet joululahjan ostamisen helpoksi vihtiläisille musiikin ystäville” Töyräs lopuksi toteaa.